Waarom SMS?

Een voor ons veel aangehoorde opmerking: "SMS? Wie gebruikt dat tegenwoordig nog?". Wij weten dat SMS zoals dit enige tijd geleden werd gebruikt door mensen om met elkaar te communiceren grotendeels is vervangen door gratis te gebruiken apps op de smartphone.

Dat neemt niet weg dat SMS zeer geschikt is voor andere toepassingen waarbij het niet uit mag maken of iemand wel of niet over een smartphone beschikt.
Ook zijn er vele toepassingen te bedenken waarbij het gewenst is te beschikken over een communicatiemiddel waarbij het niet uitmaakt of de ontvanger wel of niet is voorzien van een actieve internetverbinding (denk hierbij aan statusupdates tijdens een internetstoring).

SMS King heeft een platform ontwikkeld waarbij het via een zogenoemde programmeerinterface (API) mogelijk is om elke mobiele telefoon met actieve verbinding een SMS bericht te versturen. Dit bied de mogelijkheid om zowel geautomatiseerd als handmatig vanuit uw eigen applicatie(s) de juiste mensen te benaderen en te informeren.Gebruikstoepassingen

Wij zien SMS berichten als een krachtig middel om mensen snel te kunnen informeren, daar tegenwoordig vrijwel iedereen beschikt over een mobiele telefoon.
Vanuit dit oogpunt zijn onze SMS diensten ontzettend breed- & vrijwel in elke branche inzetbaar, waarvan wij u graag een aantal praktijkvoorbeelden voorleggen.Webwinkels

Onze SMS diensten kennen een grote inzetbaarheid binnen de ecommerce-industrie.
Een praktisch voorbeeld van een gebruikstoepassing voor een webwinkel, is het verzenden van een afhaalbericht naar de klant. Dit bericht kan (automatisch) worden verzonden wanneer de bestelde goederen klaar liggen om afgehaald te worden, door de klant een SMS te sturen is deze direct op de hoogte zonder de mailbox in de gaten te hoeven houden.

Een andere toepassing voor webwinkels is het versturen van statusupdates over orders. Op deze manier informeert u klanten bijvoorbeeld over het moment dat de order is verzonden, of communiceert u klanten de verwachte bezorgdatum- & tijd van de zending.Onderhouds- & servicebedrijven

Als servicebedrijf heeft u alle belang bij een goed geïnformeerde klant.
Neem als voorbeeld het proces om een geschikte datum & tijd te plannen voor een onderhoudsafspraak. Door de klant per SMS te informeren dat het tijd is voor een periodieke onderhoudsbeurt en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om vanuit de SMS direct een afspraak in te plannen kan dit gehele proces uit handen worden genomen.

Daarnaast kan SMS nog een grote toevoeging bieden om ervoor te zorgen dat uw klanten op de hoogte zijn van uw komst, en hierop beter voor kunnen bereiden. Door de klant bijvoorbeeld een half uur vóór aankomst op de hoogte te stellen van uw bezoek, zal een klant bereid zijn om te zorgen dat er iemand aanwezig is zodra de onderhoudsmonteur arriveert.Online Service Providers

Het kan voorkomen dat er zich een verstoring in de dienstverlening voordoet, op dat moment is het van belang de klanten zo snel mogelijk en correct te informeren.
Door klanten direct per SMS op de hoogte te stellen van eventuele storingen en de actuele status hiervan, vangt u een groot gedeelte van de supportmeldingen & telefoontjes van klanten af.

Niet alleen is SMS geschikt om de klanten te informeren, maar ook om de technische mensen zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de verstoring. Wanneer de monteurs snel en gericht te werk kunnen gaan om de problemen de rug toe te keren, is er een grote kans dat het probleem zo snel mogelijk kan worden opgelost.

Voordelen van SMS King


Betrouwbare aflevering in de hele EU

Wij onderhouden zeer intensief contact met vele (Europese) telecomoperators en zijn actief bezig met het verbeteren van onze SMS routes om een zo snel mogelijke aflevering van SMS berichten tegen zo laag mogelijke kosten te kunnen bieden aan onze klanten.Voordelig & transparant

Wij hanteren voor alle bestemmingen hetzelfde vaste lage tarief, zonder abonnementskosten om onze klanten maximale transparantie te bieden.Krachtig platform

Ons platform is geheel in-house ontwikkeld en ingericht op maximale capaciteit, waardoor het mogelijk is om via onze API bulk SMS te verzenden. Hierdoor merkt u geen verschil wanneer u 10 of 1000 sms'jes verstuurd in een korte tijd. Daarnaast is het platform volledig dubbel uitgevoerd waardoor de kans op uitval minimaal is.

Probeer ons gratis

Maak vandaag nog gratis uw account aan en ontvang 10 credits om te testen